Reuse ROADSHOW u OC Plzeň Plaza v neděli 23. 6. 2024

Reuse ROADSHOW Pepy Libického naplní amfiteátr a park u OC Plzeň Plaza v neděli 23. 6. 2024! 

Třetí zastávka letošní Reuse ROADSHOW Pepy Libického s jeho pojízdnou, plně vybavenou dílnou a mnoha zajímavými hosty z televizních pořadů, proběhne v parku u OC Plzeň Plaza a to 23. 6. 2024! Dorazí i hosté plzeňské reuse scény pozvaní Reuse federací, partnerem akce! 

Datum: 23. 6. 2024, 10:00–18:00 

Místo: OC Plzeň Plaza Amfiteátr a park Plaza 

Vstupné: zdarma 

Chcete-li se na celý jeden den stát součástí Pepovy dílny, která čítá nejen několik ponků a mnoho profesionálního nářadí připraveného k tvorbě, ale i spoustu šikovných a trpělivých lektorů, zbystřete! Přípravy třetí letošní zastávky Pepovy show, který pomáhá vnášet principy reuse – reduce – recycle do našeho běžného života, jsou v plném proudu. 

Svou účast potvrdili neskutečně šikovní hosté, které znáte z pořadů Receptář prima nápadů a chybět samozřejmě nebude ani Pepa Libický ze svého pořadu Libovky. 

Všichni dohromady společně dají druhou šanci materiálům, předmětům i surovinám, které by obvykle mohly skončit na skládce. Zkrátka Pepa společně s návštěvníky dá věcem druhou šanci. Jeho motto koneckonců je: „na každé skládce se dá najít vlčí mák!” 

Show je tvořena jak pro dospělé, tak dětské návštěvníky. I děti si za pomoci lektorů vyzkouší bezpečnou práci s nářadím, pracovat budou také s netoxickými přírodními barvami Mlékovkami, z domácího odpadu vytvoří bubínku a čeká je také tvorba seed bomb v zahradnickém workshopu. Kromě tvoření se děti zapojí do spousty soutěží a zábavných her.

Lídia Garcia z rubriky Žena za ponkem pořadu Receptář prima nápadů přímo před zraky diváků vytvoří ze dřeva drobnosti do domácnosti a opatří starý nábytek novou fasádou. Lída se bude divákům u ponků s celou řadou nástrojů po celý den věnovat. Návštěvníci s ní budou moct tvořit drobnosti ze dřeva. 

Lektoři Cirkulární dílny Recy upy tu budou hlavně pro nejmenší návštěvníky. Děti si s jejich pomocí vytvoří hudební nástroje na které si budou moct zahrát nejen doma, ale dokonce na podiu! Spolu s Pepou a hudebníky Nikem & Elijahem vytvoří kapelu a nadchnou dav návštěvníků svou improvizovanou tvorbou. 

Tomáš Nushart, trenér psů a spoluzakladatel projektu Psichologie poradí, jak vychovat psa tak, aby byl nepostradatelným parťákem do pohody i nepohody. Michaela Riedlová, veterinární lékařka, zde bude návštěvníkům k dispozici ve své veterinární poradně ke konzultaci ohledně zdraví domácích mazlíčků. 

Přijde řeč také na vodu, bez které žádné rostliny nevyrostou. Koloběh vody a její čištění pomocí kořenových systémů návštěvníkům přiblíží Kořenovky a jejich lektoři  Václav Jílek a Lenka Kloboučníková

Z vypěstovaných potravin budeme samozřejmě vařit. Luboš Rychvalský poradí, jak vypěstované suroviny v kuchyni zpracovat beze ztrát. Ostatně tak to říká i název jeho rubriky Beze ztrát v Receptáři prima nápadů. Návštěvníci zjistí, že je to snadné a že si nejen pochutnají, ale i ušetří. 

Zábavné soutěže pro celou rodinu o hodnotné kutilské ceny s firmami:

  • Artisan – dřevoprodej
  • Remmers – profesionální nátěry
  • Ceys – funkční lepidla všeho druhu
  • Festa – profesionální kutilské nářadí

Atmosféru akce doplní živá hudba v podání dua Niko & Elijah a řada vystavovatelů! 

Ochutnáte kuchařské umění Luboše Rychvalského a občerstvíte se u stánku s domácími limonádami a kávou. 

Podávat se bude osvěžující limonáda s příběhem. Když se spojí kapka dobré místní vody s kapkou domácího ovocného sirupu, vznikne láska! Koupí osvěžující ovocné limonády návštěvníci přispějí na podporu mladých lidí z dětského domova na jejich cestě za vlastním bydlením – finance na sklonku dne věnujeme Domu na půl cesty Bójka, který se o mladé lidi stará. 

Součástí programu akce budou rovněž Reuse dny pořádané Reuse Federací! Jedná se o komunitní akci, která podporuje znovupoužívání, opravu a swap starých, avšak plně funkčních věcí. 

Show se pod záštitou Reuse federace zúčastní Centrum REUSE Plzeň a Nábytková banka Plzeňského Kraje, kteří se starají o distribuci plně funkčních věcí, které již někomu neslouží, najde si je však u nich nový majitel. Aktuálně u nich najdete nábytek, knihy, hračky, vybavení domácnosti, školní a kancelářské potřeby, textil a galanterie, sportovní pomůcky, potřeby pro miminka či dekorace. 

Na akci doneste své nepotřebné oblečení a věci a vyměňte je za „nové“, díky účasti SWAPu. Zamilujte se i vy do rostlin a věcí z domácnosti, které na akci uvidíte. Doneste i vy rostliny a domácí potřeby, které jsou v pořádku, ale již vám doma neslouží! 

VIDEA Z PŘEDEŠLÝCH AKCÍ:

Aftermovie z letošní první zastávky 6. 4. 2024 v Ostravě na akci ReFashanda najdete zde: https://www.youtube.com/watch?v=VPqa0SJpp2Q

Aftermovie z letošní druhé zastávky 1. 6. 2024 v Liberci na akci Den dětí u hypermarketu Globus najdete zde: https://www.youtube.com/watch?v=Bm11REmgwVc 

Publikováno:

22.8.2024

Chcete také tvořit s vodou?

Napište nám, co byste rádi realizovali a třeba i termín, kdy byste se chtěli o svých představách bavit. Budeme vás kontaktovat.

Vaše poptávka byla odeslána. Děkujeme!
Něco se nepovedlo. Zkuste to znovu :)